2017 leden

Předsevzetí jsem si pro rok 2017 nedala,přesto jsem si ale řekla, alespoň sama pro sebe. Klid. Zpomalíme a budeme odpočívat a nebudeme dělat nic, co nás nějakým způsobem omezuje, či nebaví. Poté jsem připustila, že odpočívat se dá i aktivně a pustila jsem se s holkami do práce. Zatím všechny akce proběhly perfektně a tak nezbývá než konstatovat, že rok 2017 jsme nastartovaly dobře.
4.1.2017 – TZ Obedience v Petku. Appia se zpočátku trochu začuchala. Pravda na place byl dost binec a ona zjišťovala zda to nejsou pamlsky, nebo něco zajímavého. Výsledek byl chůze nic moc, ale u ostatních cviku se už chytla.
7.1.2017 – Rušivky s Luckou. Appia si užila na placu více psů. Hodně nám tento typ tréninků pomáhá zvládat přítomnost ostatních psů a utvrzuje to soustředění na psovoda. Appia zvládla i rozlišovačky : aport, kužel, box. I když zprvu si vybrala kužel, který ohraničoval box, ale ve finále to dala, aniž bych ji musela dojít kužel ukázat.

8.1.2017 jsme domů na pár dní přivezli Janka, a tak zase byla celá smečka na pár dní pohromadě.

14.1.2017 – Opět rušivky s Luckouv v Boudě – pořadatel Psiško.
Tentokrát jsem vzala Tessy. Ta mi to ovšem dala vypít až do dna. Vzhledem k tomu, že v poslední době trénuje minimálně, tak si pobyt na place vysvětlovala po svém. Ihned akceptovala pobídku dalšího psa. Bylo dost práce ji usměrňovat, vzhledem k tomu, že tentokrát nás bylo 9 a většina psů obedienci netrénovala. tím pádem chování psů bylo jiné,než na jaké jsme zvyklí z klasických rušivek s Luckou. Nicméně bylo to fajn a mě je jasné, že musím opět zapojit více Tessy, jinak mi zvlčí  😀 . Velice kladná záležitost pro nás byla ta, že Tessy oběhla kužel. Je to cvik, který jsem dokola trénovala pouze s Appii, protože došlo ke změně pravidel v OB1 a Tessy už trénuje OB2 a tam tento cvik není.

Lednové počasí, no nic moc. Spíš extrémní. Vítr. Mrazy se střídají s oblevami a tak se kloužeme. Na venčení je to složité. Jsem ráda, že vyrážíme na tréninky, protože jinak moc pohybů, kromě zahrady, si teď holky neužijí. Venku máme kluziště a je to tak akorát o zlámání nohou, ale i tlapek. Klouže to i holkám. Jediný bezpečný pohyb z domova je použití auta.

 

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.