2008 naše první krůčky

Červen 2008
Na příjezd psa, jsme se nijak extra nepřipravovali, nechali jsme to spíše náhodě s tím, že vše doladíme. Hodně jsme také byli ovlivnění dostavbou domu a hlavně zahrady. Vyšlo to! Ve čtvrtek se dodělala zahrada, byla ukončena pokládka trávníku. V pátek jsme přivezli našeho prvního strakáče Antonie Barunidlo, která dostala hned přezdívku Tessy .
A co na to Tessy?  Po příjezdu do nového „sídla“ jsem si okamžitě otestovala zahradu. Poté dům. Seznámila jsem se s kočkou, která přesně stanovila vzdálenost, na kterou se mohu přiblížit. Měla nebezpečně ostré drápky a pořád mi je ukazovala, tak jsem raději vyklidila pole a šla jsem hledat pelíšky a hračky. Po odpočinku jsem se vydala na průzkum zahrady. Hrabání a okusování keřů mi šlo přímo skvěle. Byla jsem zde doma hned od první minuty.
A co na to panička? Začátky s Tessy nebyly jednoduché. Okamžitě projevila svoji silnou osobnost a tak jsme začali budovat hranice, kam až pes může zajít. Postupně tuto hranici zvětšovali a zvětšovali. Kupodivu vše šlo po dobrém a dostavily se první úspěchy, ovšem díky našim ústupkům :). Tessy se dokázala protáhnou bez mrknutí oka dřevěnou ohradou a zdolávala s vytrvalostí i mříže, které jsme jako zábranu umístili na schodiště, aby nechodila do prvního patra. Zmákla rychle všechny zábrany a vždy našla únikovou cestu. Všechny překážky brala jako hru a byly k tomu, aby se překonaly. Prakticky jedinou překážkou pro ni zůstávála vysoká zeď a místa, která ji nezajímala.
 Jak se změnil režim v domácnosti se psem?
1) pes je na prvním místě, pak kočka a pak jsou na řadě páníčkovi potřeby:
2) pohovka je psa a patří k ní polštář.
3) některé věci jsme prostě oželeli.
Jak se změní hygienické návyky v domácnosti se psem:
1) vyměnila jsem kostýmy za jeansy s kapsami plné drobků od piškotů a jiných  „smradlavých“ dobrot.
2) jak nenajdu chlupy na nádobí nebo v jídle, začínám být nervózní.
3) zákon, jak je možné mít chlupy na nádobí v čerstvě umyté myčce, jsem však nikdy nepochopila.
3) raní oslintání je výzvou „chci dělat loužičku“
4) batikování blátem je přirozenou věcí.
5) pes se nepřezouvá a se zablácenými tlapkami je vždy rychlejší.
6) můj pes mi voní.
7) auto je kapitola sama o sobě. Nikdy nechybí lahev s vodou, miska na vodu, náhradní vodítka a spousta dalších nezbytných psích věcí. Vstupovat ve společenském oblečení se však nedoporučuje 🙂
FotoAlbum červen 2008


Pod čarou
Zamezení běhání do schodů bylo z důvodu, že štěně by do cca půl roku nemělo běhat po schodech nahoru a dolu. V našem případě pak ještě v 1. patře byla zabydlena kočka a bylo dobré zpočátku obě zvířata separovat. Pes si chtěl hrát a kočka to nechápala, chtěla klid a takové seknutí kočičími drábky může být pro psy i nebezpečné.
Listopad 2008
První snih



 

 

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.